ORDER FORM

<ORDER FORM>

Name:
Email Address:
Address :
Code Item :
Total Item :
Phone Number :
Payment by : Maybank
CIMB
Any Inquiry :

Get your own free form like this one.
Welcome to CHOC d'AMORE...
Jemput la tengok-tengok coklat galeri saya...
Kalau ada yang berkenan, jangan segan silu untuk membuat tempahan....

Kami bersedia menerima tempahan untuk ::

- Hantaran/gubahan perkahwinan dan pertunangan

- Cenderahati/Hamper/Door Gift :-

*Majlis Perkahwinan/Pertunangan
*Hari Keluarga,Jamuan Perpisahan/Kenaikan Pangkat
*Majlis Harijadi
*Ulangtahun / Anniversary

*Hadiah untuk yang tersayang...

Kuih moden utk perayaan seperti Hari Raya, Deepavali, Thn Baru Cina, Hari Natal dll...............

Untuk makan2 pun boleh...santapan dikala menonton tv

Borang tempahan ada di atas...

TERIMA KASIH....

Tuesday, August 31, 2010

CHOCOLATE FOR PRESENT

HOT ITEM!!!!!


 CHOC - 12pcs



 CHOC - 12pcs
 

 

 CHOC - 6pcs


ada dalam pack 2pcs , 4pcs  , 6pcs   and 12pcs



chocolate ini sesuai untuk dijadikan 
hadiah kepada insan tersayang, 
hantaran perkahwinan,
door gift party hari lahir, 
gift hari perkahwinan dan banyak lagi...




**design boleh dipilih mengikut pilihan anda...


Saturday, August 21, 2010

CHOCOLATE YG DI POS KE PULAU PINANG

SALAM

WEEHOOOO....


Ini adalah design terbaru yg akak pos ke USM induk, Pulau Pinang..sume design ni akak akan tambah di entry mengikut kategori okkk..



Teddy Bear with Almond




Loli-choc




Loli-choc





Greeting card & Chocolate box (gift)




Edible chocolate & Compound praline chocolate



Loli-choc








Tuesday, August 17, 2010

SEJARAH KOKO

SALAM..

WEEEHOOO..


Hari ni, akak nak ajar sejarah sikit ok...SEJARAH KOKO..  

Sila baca di bawah>>>


Koko, madu kepada dewata di mana nama saintifiknya Theobroma Cacao jika diterjemah dari bahasa Greek bermakna makanan dewata mempunyai sejarah bermula dari tahun 1662. Pada peringkat awal, koko dikaitkan dengan ketuhanan di mana penyembahan dibuat setiap kali pokok koko ditanam.

Koko telah berjaya menguasai seluruh negara dan benua-benua dunia dalam masa 500 tahun sejak ia pertama kali ditemui oleh masyarakat kaum Maya dan Aztecs di Amerika Selatan. Kaum Aztec menganggap minuman koko sebagai minuman Maharaja sahaja. Kaum Maya di Yucat√°n dan Aztec di Mexico telah menanam koko dan dipercayai Maharaja Aztec Montezuma seringkali menikmati hidangan minuman Chocolath iaitu campuran nib koko yang dipanggang, jagung, air dan rempah.

Koko mula berkembang ke Sepanyol 20 tahun kemudian setelah ianya dibawa balik oleh pengembara-pengembara Eropah. Pada peringkat awal, koko hanya dinikmati oleh orang-orang Sepanyol. Bekalan koko yang terhad menyebabkan mereka menyimpan rahsia kegunaan koko selama 100 tahun. Hernando cortez telah membawa balik koko serta resipi minuman chocolath ke Sepanyol pada tahun 1528. Kemudian berlaku transformasi di mana gula mula dicampur. Penemuan rempah-rempah baru seperti vanila dan kayu manis juga telah digunakan sebagai perisa.

Selepas itu, koko terus berkembang ke benua-benua lain, Perancis pada tahun 1615, UK pada tahun 1650 dan Amerika pada tahun 1755. Sehingga kini, koko merupakan perisa yang paling popular dan digemari di seluruh dunia.
Koko mula diperkenalkan di Asia Tenggara oleh orang Sepanyol pada kurun ke 17. Mereka membawa koko dari Amerika Latin ke Filipina dalam tahun 1670. Adalah dipercayai bahawa pokok koko kemudiannya dibawa ke Indonesia dan Sabah pada awal kurun ke-18.

Di Malaysia, kawasan tanaman koko pertama sekali ditemui di Melaka dalam tahun 1778. Selepas itu, penanaman koko mulai dijalankan di Stesen Pertanian Serdang dan Pusat Penyelidikan Pertanian Silam, Sabah. Pengkomersialan koko berlaku di antara tahun 1853 hingga 1959 di mana koko jenis Amelonado pertama kali ditanam di Jerangau, Terengganu yang melibatkan kawasan seluas 403 hektar.
Percubaan penanaman koko seterusnya dijalankan di Serdang, Cheras, Kuala Lipis dan Temerloh di antara tahun 1936 hingga 1940. Walau bagaimanapun, penanaman koko secara aktif hanya berlaku selepas perang dunia kedua. Koko secara rasminya ditanam di Quoin Hill, Tawau, Sabah pada tahun 1960.

Sumber : Laman Rasmi Lembaga Koko Malaysia


p/s-banyak jugak yang kite tak tau kan...



COKLAT YANG BANYAK KHASIAT

SALAM....

WEEEHOOOOO...


Hari ni akak nk cite sikit kat sume...akak ni asyik dengar oanrg kate coklat tak de khasiat..SIAPE KATE???? meh sini, akak nak bagi INFO sikit kt sume orang.. 



SILA BACE DI BAWAH NI>>>>


NILAI PEMAKANAN COKLAT PUTIH DAN COKLAT SUSU
Kandungan Zat 8oz. Gelas (atau ½)
  
ZAT
COKLAT PUTIH
COKLAT SUSU
Kalori
168
205
Protein gms.
8.5
7.0
Kalsium gm.
0.20
0.26
Fosforus
0.22
0.22
Vitamin A I.U.
375
338
Tiamin mg.
0.08
0.07
Riboflavin mg.
0.41
0.37
Niasin mg.
0.21
0.25


Peratus Tenaga Dari Protin, Lemak Dan Karbohidrat Dalam Coklat Susu Dan Tanpa Susu
Jenis
% Sumbangan Tenaga
Protein
Lemak
Karbohidrat
Coklat Kosong
4%
57%
39%
Coklat Susu
7%
52%
41%
Coklat Putih
5%
51%
43%

Sumber : Persatuan Pengilang Coklat


Cannot believe it??? Believe it or not la kan...tengok, punya la banyak zat galian yang ade......akak da cakap da..u ollllz yg tak nak pecaya...


Sunday, August 15, 2010

CHOCOLATE WITH FLAVOUR

HOT  ITEM + PROMOSI HARI RAYA!!!!!!!!!!!!




GAMBAR-GAMBAR NI UNTUK TUNJUKKAN DESIGN COKLAT...FLAVOUR BOLE PILIH DI BAWAH..



D-01





D-02




D-03




D-04




D-05




Variety design of CHOCOLATE WITH FLAVOUR...

RM 0.80 (1pcs)


Flavor ::

CHOC-FLAVOUR 01 > Strawberry 
CHOC-FLAVOUR 02 > Orange
CHOC-FLAVOUR 03 > Peanut Butter 
CHOC-FLAVOUR 04 > Almond 
CHOC-FLAVOUR 05 > Durian 
CHOC-FLAVOUR 06 > Corn 
CHOC-FLAVOUR 07 > Plum
 
(Flavour and design upon request)


PROMOSI HARI RAYA !!!!!!


PLAIN COMPOUND CHOCOLATE >>> 50pcs = RM 35

CHOCOLATE WITH FLAVOUR >>>> 50pcs = RM 40



p/s :: JANGAN LEPASKAN PELUANG INI......




CORNFLAKES d'CHOCOLATE

HOT ITEM!!!!!!



CORNFLAKES d' CHOCOLATE




CORNFLAKES d' CHOCOLATE




CORNFLAKES 03 :: 50pcs (1 box) = RM25



p/s = sesuai untuk makan-makan sambil menonton tv dan hidangan hari RAYA!!!





CHOCOLATE WITH OREO

HOT ITEM!!!



C-OREO 01




C-OREO 02



C-OREO 03



C-OREO 04



Oreo Edible image *Double layer = RM 2.00 (per pieces)
Oreo Edible image *Single layer = RM 1.50 (per pieces)

*Single layer = 1pcs Oreo biscuit 
*Double layer = 2pcs Oreo biscuit

( Edible image upon request )






C-OREO 03



C-OREO 04




C-OREO 05



Oreo  *Double layer = RM 1.50 (per pieces)
Oreo  *Single layer = RM 1.00 (per pieces)

*Single layer = 1pcs Oreo biscuit 
*Double layer = 2pcs Oreo biscuit 





CHOCOLATE BEAR WITH ALMOND

HOT ITEM!!!!!



CB-ALMOND 01


CB-ALMOND 02



CB-ALMOND 03


CB-ALMOND 04



CB-ALMOND 05




CB-ALMOND 06


RM 1.50 (per pieces)


LOLI-CHOC

HOT ITEM!!!!







LOLI-CHOC 01


LOLI-CHOC 02



LOLI-CHOC 03



LOLI-CHOC 04


LOLI-CHOC 05



LOLI-CHOC 06



LOLI-CHOC 07
 
 

RM 1.50 (per pieces)


Sesuai utk Majlis Harijadi...Majlis Perkahwinan...Majlis Pertunangan...
***Untuk tempahan 150pcs ke atas diskaun hebat menanti anda!!!







CHOCOLATE BOX & GREETING CARD


HOT ITEM  !!!!!!



BOX 01







Chocolate box with chocolate pieces (3pcs)
Size S=RM 15
($ depend on size and request -S, M ,L)




 THIS BOX CAN BE EATEN AND USED AS

- HANTARAN-
- ANNIVERSARY / BIRTHDAY GIFT-

( you can put the chocolate inside the box : upon request)










CARD 01



CARD 02
 




Greeting card
$ depend on size and request
Available in different shapes ( rectangle, triangle, round,love, etc)


 THIS GREETING CARD CAN BE EATEN AND USED AS

- ANNIVERSARY / BIRTHDAY CARD -
-GIFT-